Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Καλαμάρια ψητά με τραγανά κολοκυθάκια και σος μαϊντανού


Η δίαιτα καλά κρατεί.............σχεδόν 3 κιλά σε 15 μέρες. Άψογη με βρίσκω..συμφωνείτε???
Όμως τα ίδια και τα ίδια δε λέει......................έτσι δεν είναι???
Ρώτησα το διαιτολόγο μου αν μπορώ να φάω θαλασσινά και μου έβαλε προς το παρόν ψητό καλαμάρι. Έ λοιπόν.........αυτή τη συνταγή την τρώω κάθε μέρα.

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
4 μέτρια καλαμάρι ή θράψαλα
500 γραμμάρια ωμά κολοκυθάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
1/2 μάτσο μαϊντανό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά και πλένουμε τα καλαμάρια μέσα έξω.
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και βάζουμε μέσα τα καλαμάρια. Δεν χειάζονται πολύ, 3 με 4 λεπτά από τη μια και το ίδιο από την άλλη.\
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε οριζόντιες φέτες.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να βράσει και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια.
Στα 5 λεπτά τα τσιμπάμε με πιρούνι, αν τσιμπιούνται είναι έτοιμα. Τα στραγίζουμε.
Μοιράζουμε στα πιάτα τα καλαμάρια και τα κολοκυθάκια.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σος και περιχύνουμε.
Στη φωτό βλέπετε θράψαλα τα οποία έγιναν πάρα πολύ ωραία!!!!!



Και λίγες πληροφορίες για τα καλαμάρια.
Καλαμάρια
Το καλαμάρια ανήκουν στα θαλασσινά, τα οποία είναι γενικά πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών και ψαριού έχει συσχετιστεί με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer, καθώς και διάφορων μορφών καρκίνου (π.χ. του μαστού και του προστάτη).
Τα «συν»: Ιδιαίτερα τα ψητά ή τα μαγειρευτά καλαμάρια αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ημέρες της νηστείας, αφού μας παρέχουν πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά, από τα οποία τα περισσότερα είναι τα πολύ χρήσιμα ω-3 λιπαρά οξέα. Τα καλαμάρια αποτελούν, επίσης, πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, για το σχηματισμό των ερυθροκυττάρων και κατ’ επέκταση την αποφυγή αναιμιών. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου (100 γρ. καλαμαριού καλύπτουν το 64% των καθημερινών μας αναγκών σε σελήνιο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας).
Θερμιδική αξία: 100 γρ. ψητού καλαμαριού μάς παρέχουν 90 θερμίδες.

Φιλιά Λί Λά

5 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει καλύτερο από το ψητό καλαμάρι!
    Τέλειο καλοκαιρινό πιάτο!! Τέλειο!
    Αυτά που μαγείρεψες Λίλα φαίνονται εξαιρετικά!!!!
    Και τι δεν θα έδεινα για ένα τέτοιο γεύμα σήμερα!

    Καλημέρα και καλή συνέχεια στη δίαιτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα είναι εντελώς επίκαιρο αυτό το φαγητό!! Ιδανικά τρώγεται δίπλα στο κυματάκι. Ουζάκι και φύγαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή κι αν είναι δίαιτα! Και αποτελεσματική και νόστιμη, τέλεια δηλαδή! Το φαγάκι αυτό ειναι ´ακρως καλοκαιρινό και ταιριάζει ιδανικά με τη διαθεσή μας. Ζηλεύωωωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο που έδιωξες τρία κιλά, και βλέπω πως το καλαμαροπιάτο είναι πολύ νόστιμο και πολύ εύμορφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια με τη δίαιτα και υπέροχη η καλαμαροπρόταση... υγιεινή, νόστιμη και ελαφρια με πολύ όμορφη παρουσίαση!!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα Λίλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!