Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ


Από τις πιο νόστιμες τάρτες τυριών!!


ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

•250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

•3 με 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση
•250 γρ. κασέρι

•250 γρ. έμμενταλ ή γκούντα

•200 γρ.ψιλοκομμένο μπέϊκον

•3 αυγά

•250 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε μικρά κυβάκια το βούτυρο.

2.Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα.

3.Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο νερό μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας.

4.Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

5.Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο κέντρο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 30 εκ.Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το σκεύος προσέχοντας να την ανασηκώσουμε για να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.

6.Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέϊκον να καλύψει όλο τον πάτο της ταρτιέρας.

7.Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.