Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ....ala ΙΤΑΛΙΚΑ


To σπανακόρυζο μαγειρεμένο λίγο διαφορετικά!

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. φρέσκο σπανάκι

200 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα

4 σκελίδες σκόρδο

1  μέτριο κρεμμύδι

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό

αλάτι πιπέρι

50 γραμμάρια παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε με τα χέρια μας σε κομμάτια.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλικομμένα.

Μόλις γυαλίσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σπανάκι. Σωτάρουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά του και τότε προσθέτουμε και το ρύζι το οποίο το έχουμε πλύνει.

Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό.

Έχουμε μια κατσαρόλα με ζωμό ή νερό πάνω σε ζεστό μάτι για να συμπληρώνουμε νερό στο ριζότο.

Ρίχνουμε νεράκι η ζωμό στο ριζότο μέχρι να γίνει το φαγάκι μας.

Όταν ετοιμαστεί, κλείνουμε το μάτι ρίχνουμε μέσα στο ρύζι μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο και τη μισή παρμεζάνα τριμμένη στον τρίφτη.

Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!